top of page

Shortsguide: Vilka är de bästa arbetsshortsen?

Bra arbetsshorts är slitstarka, håller dig sval i varma miljöer och har alla fickor och funktioner som du behöver för att prestera på topp på jobbet. De bästa shortsen erbjuder också exceptionell komfort och rörelsefrihet. Med vår guide får du hjälp att hitta ett par som möter dina behov och speglar din stil.


Arbetsshorts

Så väljer du rätt shorts

Innan du bestämmer dig för ett nytt par arbetsshorts behöver du fundera både över hur de kommer att användas och vilka funktioner som är viktiga för dig. På vissa arbetsplatser ingår shorts som en del av företagets uniform, medan andra kräver shorts med vissa certifieringar. Om du arbetar inom service och är ständigt är i rörelse är shortsens andningsförmåga och flexibilitet viktiga. Å andra sidan kan vissa yrken kräva shorts som är tillverkade i kraftiga material och har förstärkta partier som kan stå emot tyngre slitage.


Funktioner

Arbetsshorts brukar vara designade med funktioner som behövs av personer som arbetar inom en mängd olika branscher, som bygg och anläggning, industri, logistik och service. Till exempel kan antalet och storleken på fickorna variera betydligt beroende på vilket yrke shortsen är avsedda för. Försök hitta shorts med praktiskt utformade fickor som gör det smidigt att bära med sig de verktyg och andra prylar som du använder till vardags på jobbet. Vissa shorts har löst hängande spikfickor medan andra är utan. Om du arbetar i eller nära trafik kommer du förmodligen att behöva shorts med varselcertifiering. Det finns också shorts som har behandlats för att avvisa smuts, olja och vatten.


Passform 

När det gäller shortsens passform är det ofta personliga preferenser som får styra, där vissa väljer en lösare, klassisk passform och andra föredrar den tightare passform som är typisk för mer nyare modeller. Välj en passform som ger dig rörelsefrihet, utan att shortsen sitter för hårt eller löst. Du kan testa passformen på shortsen genom att sticka in två fingrar mellan midjan och linningen och genom att sätta dig på huk för att kontrollera att tyget inte begränsar din rörelse. Se även till att det är tillräckligt med utrymme i grenen för att förhindra skav eller obehag. Många av de moderna modellerna har full stretch eller stretchpartier, och om du prioriterar komfort och flexibilitet är det de här shortsen du ska satsa på.


Material

Arbetsshorts utsätts för mer slitage än vanliga shorts och måste tvättas ofta, så försök hitta shorts som är tillverkade i slitstarka material och förstärkta i fickor och andra utsatta områden. Bomull och polyester är två slitstarka material som ofta används i arbetsshorts och kan blandas till något som kallas polycotton för att kombinera de bästa egenskaperna från båda materialen. Om du föredrar lätta, stretchiga shorts, försök hitta shorts i polyester som har elastan och/eller nylon tillsatt för extra flexibilitet. Ripstop-tyg och förstärkningar i material som CORDURA® kan göra ett lätt material mer slitstarkt. För mindre miljöpåverkan, välj arbetsshorts tillverkade av mer hållbara material som ekologisk bomull, lyocell eller återvunnen polyester tillverkad av PET-flaskor.


Gewe Promotion hjälper dig att välja rätt

Kontakta oss eller välkommen in till vår Yrkesbutik i Huddinge. Vårt kunniga team med Annelie och Micke i spetsen hjälper dig att identifiera dina specifika behov och matchar med de bästa lösningarna. Självklart kan vi logga shortsen direkt i butik! Välkommen in!


Vill du få nyheter och inspiration via e-post?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden och nyheter för våra prenumeranter.

Tack för att du anmält dig till Gewe Newsletter.

bottom of page